Sunday, February 5, 2017

Trip to Tokyo - Day 6 Nakamise Street & Hard Rock Cafe @ Ueno Station and Day 7 Balikkkkkkkkkkkkk


Last day jalan-jalan kat Tokyo semua bawak diri. Keluarga ipar naik teksi pegi Odaiba City semula. X puas kejap je semalam katanya. Kami bawak kaklong jalan2 ke Nakamise Street, kejap je jalan dari Hotel. Ala-ala Petaling Street. Ramai je jumpa org Malaysia, tapi macam diorang x kenal, x cukup melayu ke muka aku ni. dokpun mmg diorang biasa sangat jumpa org malaysia kat sini.

So sapa2 yang nak datang jepun, tempah je wifi walker. senang guna google map. set ke jalan kaki. follow je, siap bagitau jln kaki ke mana2, n harga tiket subway. follow colour kat google map tu, sebab kadang2 signboard dia x brape nak english sangat.



Jalan ujung skali kat nakamise, akan jumpa temple lama. pagoda pun ada




lepas tu naik subway ke Ueno station, ari last ni dah terer jalan nak ke ueno station. Nakamise Street - Euno Station - Hotel, kejap je naik subway.

Ueno station ni semua train masuk sini termasuk bullet train. Xde modal dah rm400 perhead utk naik bullet





Ni pic jamban jepun. jamban pun nampak berteknologi, banyak butang bbagai.




DAY 7, sebelum ke airport, bawak zara jalan2. Nampak kat map tepi jalan ade park, so kami jalan2 sampai la jumpa park ni. Muzium pun ade, tapi tutup masa gi. kalau musim bunga sure comel park ni. Pokok sakura pun banyak.







Last day kat jepun, Gate K untuk ke Malaysia. Sampai je Malaysia bahang nasi luuuu.



Ni crystal puzzle, mmg target nak beli. separuh hari baru siap mugo goni.

tu je, Take Care :)

No comments: