Tuesday, September 22, 2009

Sekitar Raya 2009


Bergambar seksi dengan Bella sebelum balik raya

Kisah 1 : Raya di Kg Pemanok, Machang.

Hari raya pertama masih beraya kat kampung aku. Tak ada masalah, sebab rumah aku dengan rumah mertua 10 minit je perjalanan. Macam biasa, semua berkumpul kecuali abg aku yg berada di Sri Aman, Sarawak. Alhamdulillah, semua masih dalam keadaan sihat sejahtera terutama grandma dan grandpa.

Wahai hida, shiha & hara, kaler baju aku purple, bukan PINK !!!


mek dan ayah (grandma & grandpa) - miss my late dad


Kisah 2: Raya di Pulai Chondong, Machang.

Lepas beraya umah aku, kul 2pm terus gi beraya uamh mertua. Setiap 2 malam berpindahlah dari rumah mertua ke rumah aku. Dah dekat, jadi macam tu pulak, kerap berpindah randah hehehehe. Tapi tak kisah pun. Janji dapat beraya.




Kisah 3: Raya di Taman Teratai, Skudai.

Hari Selasa abang ipar aku dah kena balik Negeri Sembilan umah mertua dia. Tiba sidang parlimen tergempar antara adik-beradik ipar bini aku. Set, semua setuju pegi beraya kat JB keesokan harinya. Jadi, mintak maaflah kat dasuki dan juki siam, tak dapat hadir ke majlis kenduri kawin korang.
Aku bertolak dari Pulai Chondong - Machang - Umah aku kat KT - umah anak abg hasan Kemaman - Skudai, semuanya mengambil masa dari jam 9am sehingga 3am. Hampir 24 jam bawak kereta. Oooo lupa, aku join sekali ni pun sebab kebetulan nak hantar balik kereta Wish abg ipar aku. Kalau tak, tak join ah. Macam biasa, sampai je umah abg ipar aku kat taman pintu belakang UTM tu, aku usha lah kereta-kereta terbaru dia nak jual. Sempat jugak merasa bawak Honda Stream, yang tak sempat kete Jaguar dan Mitsubishi FTO. Takpa, hujung tahun ni pegi lagi, so aku nak try semua yang tak pernah try lagi hehehehe.

Hari Jumaat, kitorang pegi beraya umah linda, kakak ipar aku di Gemencheh. Walaweiiiiiii dapat la merasa bawak kete BMW 3 series, 3.0 dan bullet proof punyer cermin. Langsung tak dengar walaupun selisih dengan kete atau lori kat jalan raya. Pehhh. Aku bawak kete tu dari Skudai - Gemencheh (lepas makan nasi terus ke Segamat - Segamat - kemudian amik kak Nik kat Seremban. Aku bawak dari jam 1pm - 10pm. Lepas dinner, aku bawak balik kete Waja. Memang terasa sangat2 kelainan bila dah naik kete ratusan ribu. Kat haiwey utara-selatan, ada citer lucu pulak. Tengah bawak waja, ada orang high beam, himpit kete aku. Alamak, ahh sudah. Bini aku suruh pecut sampai bawak 130-140. Bergegar dah stereng waja tu. Ingat perompak ke apa. Hampir 30km tu lari dengan MyVi tu terus follow, rupanya nak bagitau tayar kete Waja aku kuar api. Pehhhhh mintak maaf la kat pasangan suami isteri tu. Den ingat korang ni perompak. hehehe. Rupanya kete waja tu tayar dia dah botak, kuar dawai, so bergesel dengan jalan mmg la akan kuar api. Kesian pulak kat diorang, ntah2 abg ipar aku marah dia lepas kena himpit dengan Alphard dia hehehe.

Malam sabtu, nak naik bas, bas tak sampai pulak. Rupanya kawan abg ipar kau terbeli dengan ulat tiket. AKu terus carik JPJ dan LPKP, hangin satu badan dah ni. Bley plak LPKP sound aku apsal sblm naik bas tak gi cek kaunter. "SAPA2 NAK NAIK BAS MMG TERUS GI PLATFORM, BAS TAK SMPAI BARU CARIK KAUNTER DIA". Tinggi suara skit, terus diam. Pastu bini aku kol, ckp ada org nak refund duit tiket. Terus pegawai LPKP tu ajak aku gi kt bini aku. Sampai je sana, abg bas tadi bagi aku tiket baru. Aikk tadi dia suruh beli tiket baru dengan bas dia. Heran aku. Ni mesti diorang nak untung 2 kali ganda tu. Aku terus amik tiket baru depan bas dia, tanpa bayaran apa-apa. Then almhamdulillah dapay sampai KT, tanpa berenti kt mana-mana, ingat berenti bley aku dinner dengan perut kosong ni.


Sila tengok logo kat stereng tu hik hik hik

Ni kat Gemencheh

Lepak kat Danga Bay

4 comments:

shopaholic said...

Selamat Hari Raya~

Darwisy said...

Ek Eleehh uncle nih..tetiap kali lalu depang umah uncle takde pomm.... toksahkan kata batang idong uncle, pewot cit uncle pom taknampok..jadinye I tak singgahlaa umah uncle balik baru nih..baru nak ngepow duit raye uncle..hihihihi

azam said...

taktik korea kan tu, malas ah bg darwisy muhahahaha

en_me said...

salam aidilfitri bro.. nice blog..