Tuesday, July 21, 2009

"Angin Beruk Jatuh"


Jam dah 8.30 pagi, tak gerak2 lagi ke lata tembakah. Sampai je ruamh azri, nak jemput dia, bella baru siap. so tunggu kat umah bella dulu, papa dia nak mandi dulu.

Pastu brekpes kt jakpor, aduiii perut meragam plak, rasenye perut dah tak ngam dengan penang char kuey tiaw, pas makan je mesti cirit. aduiiiiii.

Pastu terus rumah poklan, sampai je smua orang tengah bersiap. Peh ramai jugak join perkelahan ni. Siap bawak budu, petai, durian pehhhhhhh hahahahhhaa. Abg ipar poklan nak join gak, nama ruzilang tu bwk lori RAKSI.
Masa kat lata tembakah macam2 la isu yang dibualkan. Sambil gelak2.

Tiba-tiba ruzilang wat kuar ayat "Angin Beruk Jatuh".

Aku pandang poklan, tergelak.

Aku tanye la, "Angin Beruk Jatuh" tu apa. Dah la sblm tu aku gelak pasal Panah Kuba Mapuh.

Rupanya maksud dia, angin sepoi-sepoi bahasa. Maknanya kalo lepak kat tepi pantai semasa angin sepoi-sepoi bahasa tu, dia punya best atau "ralik" sampai beruk atas pokok pun boleh jatuh. Dek kerana bestnya dibuai angin tadi. Ala2 nak ngantuk atau stim gitu hehehe.

Hurmmmm ada bagus jugak trip aritu, aku dapat belajar bahasa baru.

"Angin Beruk Jatuh"......

1 comment:

Darwisy said...

hahahaha..sek2 telage papey...angin beruk jatuh pah..kalu tukarkan sket..sedaaappp berangin sapa beruk jatuh..

baru bijop sket..mu nih..

ke ye wat nawok ke mu hau..hahahaha