Friday, June 29, 2012

Buku Apakah Yang Dipegang Oleh Barrack Obama (Presiden Amerika)??Di saat obama turun dari kapal terbang, jurugambar sempat memfokuskan lensnya ke arah buku yang di pegang oleh Obama, buku tersebut betajuk (The Post- American World) yang dikarang Oleh seorang Muslim bernama Farid Rafiq Zakaria, berasal dari India dan berkerja sebagai wartawan di Newsweek International.
Buku Ini membincangkan tentang "Dunia di penghujung Kejatuhan Kuasa Dunia Amerika Syarikat" yang mana di saat itu satu kuasa lain di TIMUR TENGAH mampu meruntuhkan Empayar Amerika Syarikat dan sekutu rapat Israel.

Negera-negara Islam tersebut bakal meranapkan segala usaha melebarkan "Sayap Kekuasaan" Amerika Syarikat ke atas negara-negara Islam setelah saki baki Pro- Amerika Syarikat di negara-negara Islam di kalahkan.

Yang menariknya buku Ini diterbitkan pada tahun 2008 sebelum REVOLUSI timur Tengah berlaku dan nampaknya Obama sangt mengambil berat soal kejatuhan Amerika Syarikat...

---> berdasarkan keputusan Pilihanraya Presiden Mesir yang dimenangi Oleh Calon Pilhan Rakyat.Dr Muhammad Mursi tugasnya bukan sekadar merobah segala sistem peninggalan kerajaan terdahulu bahkan beliau bakal merobah kuasa dunia ke tangan umat Islam.

Nasib umat Islam di seluruh negara bergantung pada bahu beliau dan pemimpin-pemimpin Islam di tanah Arab.

Moga apa yang di analisiskan oleh penulis tersebut menjadi Realiti dan kenyaataan.

No comments: