Tuesday, May 3, 2011

Kepalsuan Osama Dan Kematian PalsuGambar sebenar Osama (kanan) digabungkan dengan gambar lain (tengah) sehingga dikhabarkan imej Osama yang terkorban di dalam TV Pakistan.


Satu imej yang menunjukkan gambar Osama bin Laden terbunuh yang disiaran di televisyen Pakistan dan beberapa laman-laman web akhbar British ialah gambar palsu.

Imej berdarah seorang lelaki dengan rambut kusut dan berdarah, sebelah mata terbuka mata telah beredar di internet sejak dua tahun lepas. Ia telah digunakan di muka hadapan laman web Mail, Times, Telegraph, Sun dan Mirror, walaupun ia akhirnya dibuang selepas gambar tiruan itu didedahkan melalui Twitter.

Gambar palsu ini pada mulanya diterbit oleh akhbar online di Timur Tengah themedialine.org pada 29 April 2009, dengan satu amaran dari editor "tidak mampu menentukan sama ada foto tulen atau bukan".

Sebenarnya Osama tidak pernah wujud. Hanya berita dari media masa berdanakan dari kewangan golongan freemason yang cuba mereka cerita sensasi ini agar matlamat mengkucar kacirkan dunia dan umat Islam khususnya terlaksana. Kita dapat lihat yang cerita ini begitu kabur sekali. Media masa yang cuba mempengaruhi minda dan fikiran kita supaya kita percaya akan cerita ini.

Untuk mengetahui lebih lanjut sila klik pautan di bawah:

1.Osama Bin Laden Tidak Pernah Wujud
2.Al-Qaeda Ciptaan Amerika
No comments: