Tuesday, June 7, 2011

Red Warrior vs Terengganu 6 Jun 2011

6 Jun 2011 adalah hari yang bermakna kerana itu kali pertama aku gi tgk bola kat stadium KT,sorang2, tiket grand stand plak tu, maklum la kang de orang bergaduh kalo kat seat biasa. aku tanak terlibat dgn benda-benda mcm tu. Tetibe, jalan jem la pulak, adoii ramai sangat ke g tgk stadium arini. Bapak la pjg.

Laaaaaaaaaaaaaaaaaa, mase2 gini nak wat road block? nk tahan moto je pun, abis jem dari Bt 6 lagi.

Dah sampai perkarangan stadium, benda pertama standard la, carik makanan dulu. Biasa merahhhhh je, kalo dah g tpt orang, putih je la sekeliling.

Nak masuk stadium, lalu depan FRU dan polis,

"ni terengganu ke kelantan?"

"kelatang cik" sambil sengih2 nak tergelak.

"ohhh demo kelate jugok, demo go hujung skali, kot ni teganu"

"ok cik, beres"

"ehhh sie demo, tokleh wat masuk air botol ni"

"dok ingat cik, xpo ah, amik ah"

Dah jumpe seat bagus punye, hurmm dok belakang kamera la pulak, x masuk tv la aku mlm ni. :p

"ajae..."

"laaaaa mu padil, mari jugok, dari kelate?"
hurmmm apa lagi, borak x berenti ler.

Sebelum start, eh boley plak berenti, pengadil tak tiup2 lagi wisel. laaaaaa, jaring gol rosak la pulokkkk. Adoiii.

Dah la, toksah ckp banyak, tgk pic bawah ni, nampak dok 3-0 tu????







video









2 comments:

chekgu BaniHassim said...

solo je g tgk match...

azam said...

best jugak sorang2, x bnyk karenah